Hastanemizde e-Rapor/Doğum Raporu Bileşeni Nüfus Tescil İşlemi uygulamasına başlamıştır
18 Mart 2021

e-Rapor/Doğum Raporu Bileşeni üzerinden yeni doğan bebeklerin “Nüfus Tescil İşleminin” gerçekleştirilebilmesine yönelik kontrollü yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında; Bakanlığımız Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen eğitim sonrası, 18.03.2021 tarihi itibariyle e-Rapor/Doğum Raporu Bileşeni Nüfus Tescil İşlemi uygulamasına başlanmıştır.

Konu hakkında açıklamada bulunan hastanemiz Başhekimi Uzm.Dr.Asım ILGAZ: ”Düzenleme sayesinde hastanemizde dünyaya gelen ve anne/babaları tarafından isimleri belirlenen bebeklerimizin doğum bildirimleri, nüfus müdürlüklerine gitmeden hastanemizde yapılacak olup, kimlikler bildirilen adreslere gönderilecektir. Özellikle pandemi süreci içerisinde başlatılan bu hizmet ile Nüfus müdürlüklerimizde yaşanacak olası kalabalıklarda azalma sağlanacak ,anne ve babalarımızın ekstra zaman ve iş yükü kayıpları önlenmiş olacaktır. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.”
Nüfus Tescil İşlemi Talep Formu İçin Tıklayınız