Hastanemizde Bel Kırığı Ameliyatı Yapıldı
20 Ekim 2021

Ameliyatı gerçekleştiren Gümüşhane Devlet Hastanesi doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Özgür Aydın, ameliyatla ilgili şu bilgilendirmede bulundu “30 yaşında yabancı uyruklu erkek hasta hastanemiz acil servisimize yüksekten düşme şikayeti ile başvurmuştu. Elma ağacından düşen hastanın bel ağrısı mevcuttu. Yapılan ilk muayenesinde alt ekstremitelerinde (bacaklarında) güçsüzlük saptanmadı. Çekilen tomografide lomber birinci vertebrada (birinci bel omuru) fraktür (kırık) tespit edildi. Hasta beyin ve sinir cerrahi servisimize yatırıldı ve gerekli hazırlıkların ardından ameliyata alındı. Hastamıza, kırık omurunun üst seviyesindeki iki omuruna ve altındaki iki omuruna vidalar yerleştirilerek posterior spinal enstrümentasyon ameliyatı (hastanın sırtından vidalar kullanılarak yapılan kırık ameliyatı) uygulandı. Hasta ameliyat sonrası hiçbir nörolojik kusuru olmadan ayağa kaldırıldı. Şanssız bir kaza sonucu tedavisini gerçekleştirdiğimiz hastamız hastanemizde uygulanan modern cerrahi teknikler sonucunda daha hızlı şekilde iyileşerek sosyal hayatında hızlıca dönecektir” dedi.

Dr. Aydın, hastanede yeni dönemde beyin tümörü ameliyatları, beyin kanamaları ameliyatları, chiari malformasyonu ameliyatları, hidrosefali ameliyatları (beyinde su birikmesi), omurga tümörleri, omur ilik tümörleri, gergin omur ilik sendromu ameliyatları, bel fıtığı ameliyatları, lomber dar kanal ameliyatları, boyun fıtığı ameliyatları, periferik tuzak nöropati ameliyatlarının (karpal tünel sendromu, kübital tünel sendromu, peroneal sinir sıkışması) modern teknik imkanlar ve uzman cerrahi ekipleriyle yapılmaya başlandığını belirterek, “Sağlık müdürümüz Dr. Necip Yemenici ve kendisi de bir cerrah olan hastane başhekimimiz Op. Dr. Ulaş Karabay'ın destekleriyle, ekibimizin özverili çalışmasıyla büyük hastanelerde yapılan bir çok ameliyatı hastanemizde yapmaya başladık” dedi.