Hastanemizde Göz Ameliyatları Hız Kazandı
23 Eylül 2021

Gümüşhane Devlet Hastanesinde (GDH) gerek Covid-19 salgını koşulları gerekse hastanede tek göz doktoru olmasından dolayı sıklıkla yapılamayan göz ameliyatları hastaneye atanan yeni göz doktoru Op. Dr. Seda Sert’in gelişiyle hız kazandı.

Yaklaşık iki ay önce hastaneye atanan ve göz hastalıkları ihtisasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapan Op. Dr. Seda Sert’in gelişiyle hem günlük muayene edilen hasta sayısı arttı hem de göz ameliyatları hız kazandı.

Op. Dr. Seda Sert, en sık görülen göz hastalıklarından biri olan Katarakt hakkında açıklamalarda bulunarak, hastanede gerçekleştirdiği Katarakt ameliyatı hakkında da bilgi verdi.

Kataraktın tanımı ve belirtilerini anlatan Op. Dr. Seda Sert şu ifadeleri kullandı. “Katarakt, gözde bulunan görevi görüntüyü retina tabakası üzerine odaklamak olan lensin saydamlığını kaybetmesidir. Katarakt hastada az görmeye neden olmaktadır. Az görme şikayeti ile polikliniğimize başvuran 76 yaşındaki hastamızın muayenesinde gözünde katarakt tespit edildi. Hastanemizde hemen katarakt ameliyatı yaptığımız hastamız daha iyi bir görme düzeyi ile şifa bularak taburcu oldu.”

Kataraktın her yaşta görülebilen bir hastalık olmakla birlikte sıklıkla ileri yaşlarda ortaya çıktığını vurgulayan Sert, “Katarakt hastada az görmeye neden olmaktadır. Tek tedavisi cerrahidir. Yaklaşık 45 dakika süren bir ameliyattır. Hastalar genellikle aynı gün içinde hastaneden taburcu edilebilmektedir. Ameliyattan sonraki günlerde kontroller yapılmaktadır. Ameliyattan sonra gözlük takılması gerekebilmektedir. Ameliyattan sonra yaklaşık 3 hafta damla ile tedavi gerekmektedir. Nadir durumlarda ameliyattan sonra bir başka ameliyat veya lazer tedavisi gerekebilmektedir. Az görme şikayeti olan hastalarımız Gümüşhane Devlet Hastanemiz Göz Polikliniğimize başvurabilirler” dedi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Ulaş Karabay da “Sağlık Müdürümüzün desteği, hastane yönetimimizin gayreti ve hekim arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha konforlu sağlık hizmeti sunmak için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanıyor.