Göğüs Cerrahisinde Bir İlk Daha
24 Eylül 2022

Hastanemiz doktorlarından göğüs cerrahisi uzmanı Op. Dr. Hilmi Keskin tarafından Gümüşhane Devlet Hastanersi göğüs cerrahisi kliniğinde ilk defa yapılan bir operasyon daha gerçekleştirildi.

Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Hilmi Kesin yaptığı bilgilendirmede şu açıklamalarda bulundu.” Göğüs duvarında yaklaşık 7 cm lik tümörü olan 39 yaşındaki genç hastanın göğüs duvarındaki tümörün kaburgalarla beraber çıkarılması gerekiyordu.

Hastanın, 7cm lik göğüs duvarı tümörü içine aldığı 2 kaburga ile beraber çıkarılarak kaburgaların yerine yama konularak tamir edildi.

Hastamız ameliyat sonrası 1. Günde servise alındı, 7.gününde günlük hayatını idame ettirebilecek duruma gelerek taburcu edildi.

Anestezi ve cerrahi ekibinin bu başarısı A grubu olarak ifade edilen cerrahideki büyük ameliyatların da artık ilimizde yapılabildiğini gösterdi.

Göğüs duvarında bulunan tümörler kemik kıkırdak kas yağ sinir kökenli olabilmekte bazen iyi bazen kötü huylu olabilmektedir. Özellikle yeni beliren gövdedeki şişliklerin erken tanı alabilmesi için poliklinik kontrolüne gelmesi önem arzetmektedir.

Gümüşhane de göğüs cerrahisi operasyonları gerek açık gerekse Kapalı teknik Vats ile yapılabilmektedir

yapılan ameliyatlar ise pnömotoraks(akciğer sönmesi), mediasten kist ve tümörleri, plevral efüzyon(akciğer zarları arası su birikmesi), soliter pulmoner nodüller, diyafragma fıtıkları ve yükselmeleri, plevra (akciğer zarı) hastalıkları, hiperhidrozis(bölgesel aşırı terleme),koah ve büllöz akciğer operasyonları gibi bir çok operasyon kliniğinizde yapılabilmektedir.” İfadelerini kullandı.